Afdrukken

 

De insecten en inzonderheid bijen hebben het moeilijk. Vooral het gebrek aan bloeiende planten speelt hen parten. Laten we er samen iets aan doen : bloeiende struiken en bomen planten. Veel effectiever en duurzamer dan bloembollen. Daarom starten wij een grote actie om 1000-en sporken aan te bieden.

 

 Iedereen kan meedoen: naast imkers ook individuele enthousiastelingen, gemeentebesturen, Natuurpunt, Regionaal Landschap Pajottenland, Velt, groendiensten … Langs bossen, in heggen, bij boerderijen, boomgaarden, parken, tuinen, industrieparken, overal waar er een beetje plaats is.

 

Ken jij de ideale bijenstruik?

 

De spork (Rhamnus frangula) is dé ideale bijenstruik : bloeit van mei tot september. En is daarmee meteen de langst bloeiende struik van West-Europa. Bijen zijn verzot op de vele kleine bloemetjes. Ze halen er zowel stuifmeel als nectar op. Bijzonder is dat bloemen en bessen tezelfdertijd aanwezig zijn.

 

Spork kan overal groeien en bloeien.

 

De spork groeit makkelijk op alle bodems, het liefst wat zuur en vochtig. Plant hem in de zon, dan levert hij massa’s bloemen, reeds in het  jaar van aanplant. Hij wordt 2 à 5 meter hoog. Snoeien deert hem niet : het levert net meer takken en  bloemen op. Vandaar dat hij van oudsher in heggen en houtkanten gebruikt werd.

 

Bijenstruik (spork, Rhamnus Frangula)

 

Dé ideale bijenstruik. Inheems. Bloeit van mei tot september. Bijen zijn verzot op de vele bloemetjes. Geliefd bij vlinders en vogels. Hoogte : max 5 m, breedte : 1 à 2 m. Verdraagt goed snoei.

 

Kostprijs: 90 cent per plant voor niet-IP leden, 70 cent per plant voor onze leden. Indien het totale aantal planten groter is dan 500 worden de prijzen 80 cent voor niet-leden en 60 cent voor onze leden.

Bestellen voor 15/10 met een mail naar : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. . Vermeld in je mail je naam en voornaam, het aantal gevraagde planten en je telefoonnummer.

Je wordt verwittigd per email wanneer de planten beschikbaar zijn, vermoedelijk is dat in november.

De verdeling gebeurt in PP, molenstraat 26 te 1760 Roosdaal. Betaling cash ter plaatse, breng gepast geld mee. Wij voorzien een zaterdag en een dag in de week.

Data voor verdeling en uiteindelijke prijs worden later meegedeeld.